Eemeli Väyrysen vuosisata

30,00 €

Varastossa: Tuotetta saatavilla.

Tuotekoodi: 002022013

Eemeli Väyrysen vuosisata

Suurenna klikkaamalla

Muut tuotekuvat

Paavo Väyrynen on kirjoittanut kirjan 11.1.2010 sata vuotta täyttävästä isästään Eemeli Väyrysestä. Teos avaa mielenkiintoisen näköalan Eemeli Väyrysen vuosisataan. Kruununtorpparin pojasta tuli Martti Miettusen ohella yksi "Simon viisaista" nuorista, jotka menestyivät opin tiellä. Saatuaan agrologin koulutuksen Eemeli Väyrynen toimi ensin maatalousneuvojana, mutta loi pian sotien jälkeen yhdessä vaimonsa Anna-Liisan kanssa Keminmaalle menestyvän puutarhayrityksen.

100-vuotias Eemeli Väyrynen pitää hyvää huolta terveydestään. Hän on säilyttänyt toimintakykynsä, laittaa itse ruokansa ja huolehtii muutoinkin itse asioistaan.

Eemeli Väyrynen on säilyttänyt myös henkisen vireytensä. Niinpa hän on muun muassa kehittänyt perunanistutuskoneen, jolle hän on saamassa patentteja. Koneen prototyyppi on rakenteilla Keksintösäätiön äskettäin myöntämän tuen turvin..

"Eemeli Väyrysen vuosisata" on kertomus suomalaisen maaseudun kehityksestä. Se on kertomus poikkeuksellisesta ja esimerkillisestä elämänkaaresta, johon tutustuminen antaa paljon ajattelemisen aihetta.

Paavo Väyrynen 2009

 
 

Korisi on tyhjä.

 

Suosituimmat tuotteet

 
 

Uusimmat tuotteet